2014. május 7., szerda

Citi Life hitelkártya vélemény

Citi Life hitelkártya vélemények több oldalon is olvashatóak, azonban a fő kérdéseket a legtöbb helyen nem érintik.

Nézzük csak, mit is tud a Citi Life hitelkártya! Ha az Interneten adod le a jelentkezésedet, (jelen sorok írásakor) rögtön 15000 Ft ajándékot kapsz. A vásárlások után jóváírás jár - a Cinema City mozijegyek 10%-al olcsóbbak, ha ezzel a kártyával vásárlod őket, a Lidl-s vásárlásaidból 3%-ot visszakapsz, ugyanígy olcsóbban tankolhatsz, vásárolhatsz könyveket, laptopot és így tovább - minden vásárlásnál jár valami kedvezmény.

Hol van akkor a buktató? A Cinema City valószínűleg állja a kedvezményed nagy részét, de a többi cégnél valószínűbb, hogy a Citi banknak veszteséges, ha a kártyájukat használod. Ezen felül még hitelt is kapsz ingyen (feltéve, hogy időben visszafizeted), miért lehet jó ez a banknak?

Nos, a helyzet az, hogy a legtöbb kártyabirtokosnál előfordul, hogy nem tudja visszafizetni a felhasznált hitelkeretet időben, vagy csak megfeledkezik róla. Ha csak egy kicsit is késel, a kamatmentességnek vége, ha átléped a hitelkeretet, szintén fizetsz, ha pedig készpénzt szeretnél felvenni a kártyáról, megint csak rosszul jársz. A legtöbb ember beleesik ezekbe a csapdákba, így a banknak máris nyereséges lesz az ajánlat.

Mi tehát a megoldás? Legyél tudatos hitelkártya tulajdonos! Ne késs a visszafizetéssel, ne lépd túl a hitelkeretedet és ne vegyél fel készpénzt! Ha jól használod a kártyát, sokat spórolhatsz vele. A legfontosabb persze, hogy látogasd meg a kártya oldalát és olvasd el a felhasználási feltételeket, hiszen ennek ismerete az, ami végül meghatározza, hogy nyersz vagy veszítesz a kártyával.